Jordbær og solbær is

Min datter og jeg har været i køkkenet igen i weekenden og lavet den skønneste jordbær og solbær is, som vi dels frøs ned til ispinde og i bøtter, så vi senere kunne lave lækre vafler med is, guf og syltetøj

Vi har ikke brugt æg og sukker til isen, da det skulle være så simpelt som muligt og uden tilsat sukker.

Jordbær flødeis

Ingredienser:
  • ½ l fløde
  • 1 kg jordbær

Pisk fløden og blend de skyllede og nippede jordbær. Tilsæt forsigtigt den blendede masse til flødeskummen og rør forsigtigt rundt til den er ensartet lyserød. Hældes direkte i en holder til ispinde og resten i en bøtte egnet til nedfrysning. Sæt straks i fryseren natten over.

Tropisk is med solbær

Ingredienser:
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ mango
  • 3 skiver ananas
  • 1 dl solbær

Blend det hele til en ensartet masse og smag til om du vil have mere smag af solbær, ananas eller mango. Hældes direkte i en holder til ispinde og resten i en bøtte egnet til nedfrysning. Sæt straks i fryseren natten over.

Server de to is i en vaffel med guf (piskede æggehvider + sukker) og syltetøj på 🙂