Rødkålssalat – Uden raffineret sukker naturligvis 🙂
Rødkål hører sig til vintertiden og ikke mindst juleaften. Derfor kommer her to lækre opskrifter på en varm samt en kold råmarieneret rødkålssalat med duft af julekrydderier. Den varme salat kan med fordel startes aftenen før juleaften og tilberedes næste morgen.
Varm rødkålssalat
Ingredienser 
- ½ rødkål
- 1 løg
- fedtstof (kokos- / olivenolie / smør)
- saft fra 2 appelsiner
- 2-4 medjool dadler
- 1 stand kanel
- revet ingefær efter smag og behag
- 4 hele nelliker
- 1 dl æblecider eddike
- honning
- havsalt
De finthakkede dadler lægges i blød i appelsinsaften i ½-1 time eller natten over. Snit rødkål og løg fint. Blancher i fedtstof i 10 minutter til kål og løg er blanke. Tilsæt appelsinsaft med dadler, nelliker, kanelstang, Æblecider eddike og lad det koge i 10 minutter. Smag til med honning og salt.
Råmarieneret rødkålssalat
Ingredienser
- ½ rødkål
- saft fra 2 appelsiner
- 2 æbler i tern
- 1-2 håndfuld valnødder
- 10 abrikoser
- 2 spsk. æblecider eddike
- et drys kanel /allehånde / nelliker / kardemomme efter smag og behag
- havsalt
Snit kål, abrikoser og æbler fint. Bland det sammen med resten og lad og det trække i mindst 3 timer.