Min mand lavede disse lækre frikadeller forleden, og for min skyld var de uden gluten og mælk. De smagte simpelthen fantastisk, og de var et hit hos børnene. Jeg lavede en sprød råkostsalat til – opskriften på råkostsalaten er her.

Ingredienser

  • 800 g øko. svinefars
  • 1 rødløg revet fint
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1½-2 dl havregryn (glutenfri)
  • 2 æg
  • 2 gulerødder, revet fint
  • Havsalt & peber
  • Kokosolie / smør

Rør farsen med lidt salt, rødløg og hvidløg. Tilsæt havregrynene og æggene og rør til farsen er lind og ensartet. Lad den evt. hvile en ½ time på køl. Form frikadellerne vha. en ske, og steg dem på panden til de er flotte gyldne og gennemstegt.

Serveres til alle former for salater sammen med ris, pasta eller anvendes i en tomatsovs, som kødboller (da formes de med en teske og koges i letsaltet vand, inden de puttes i tomatsovsen – ala Lady og Vagabonden). Kan også være lækre i madpakken den efterfølgende dag sammen med grøntsagsstave og råkost.

Frikadellerne kan opbevares på køl 3-4 dage eller fryses ned.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] går aftes fik vi de lækreste frikadeller (opskrift følger her), og dertil lavede jeg en råkostsalat med sesam inspireret af Lone Kjær, forfatter til […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.