Blomkål er et af mine favorit kål. Den kan bruges både rå, stegt og bagt på et utal af måder. Her en simpel ret med lækker fisk til.
Den friske, syrlige agurkesalat passer fint til den stegte blomkål og torsk.
2 personer
- 3-400 g torsk
- ½ blomkål
Torsk med blomkål, foto af Tia Borgsmidt
- 3 fed hvidløg
- flagesalt (havsalt)
- olivenolie
- frisk timian
- evt. kogte kartofler
Agurkesalat
- 1 agurk
- ½ fennikel
- 1 bundt persille
Dressing
- olivenolie
- citronsaft
- sennep
- lidt sirup/honning
Halver blomkålen og skær det halve hoved i 4 skiver. Tilsæt olivenolie på panden og drys med flagesalt – steg skiverne af blomkål på panden ved svag varme i ca. 25-30 minutter.
Tilbered imens salaten. Snit fennikel toppen og lidt af roden meget fint. Bland det sammen med agurk i tern samt hakket persille. Hæld dressing over og lad det stå og trække køligt indtil servering.
Varm en pande og steg torsken i 5 minutter på hver side til kødet ikke er klart mere.
Server torsken til det stegte blomkål og den grønne salat. Kog evt. lidt kartofler til.
Du kan også prøve: Sommersalat med asparges og jordbær