Når vægten står stille

Kender du frustrationen over at vægten bare står stille 😤, selvom du spiser sundt, måske antiinflammatorisk? Så fortvivl ikke…

Jeg har selv været der. 

overvægt

Nogen gange så bevæger vi os i desperation ud af en tangent, fordi vi vil så gerne knække nøden til at få det bedre, vi vil så gerne tabe de der ekstra kilo. Men når vi bevæger os i hast ud af en tangent, ved fx. at spise en bestemt kosttype/diæt, så er det ofte fordi vi har mistet overblikket over vores livssituation. Og fordi vi snart har prøvet så mange ting, som ikke virkede. Der må da være noget galt med kosten siden vi ikke taber os!

Jeg har selv være DER

Jeg gik ned BIG TIME med stress 🤯 i 2010 – første gang – og troede, at jeg bare lige skulle på rette køl igen med kosten, motionen og søvnen, så ville det hele spille.

Men så gik jeg ned igen BIG TIME med stress 🤯 i 2013 – anden gang – og så blev jeg simpelthen lagt så meget ned af stress, at jeg IKKE kunne motionere!! Og hvad pokker gør man så, når man tror at én af løsningerne på ens stress er MOTION!

Jeg forsøgte mig med løbeture 🏃‍♀️ on and off, ca. engang hvert halve år, for det kunne da ikke passe, at jeg ikke kunne løbe! Når jeg forsøgte at løbe en tur på 4 km, så endte det i en kamp med kroppen. Men, jeg har en stædighed og udholdenhed, når det gælder at præstere, så jeg kløede bare på. Resultatet var en krop, der sagde fra BIG TIME! Jeg endte simpelthen efterfølgende i sengen med influenza lignende symptomer: Ømhed i alle muskler, ondt i halsen, hævede lymfeknuder og en ufattelig træthed jeg ikke har oplevet siden 🤒. I dag tror jeg, at det var min krops måde at fortælle mig med STORE bogstaver, at jeg skulle absolut IKKE præstere mere, hvis jeg ville overleve dette her!

Løb

Derudover tror jeg, at mine mitokondrier sagde STOP!

Og lige meget, hvem jeg fortalte det eller forklarede, hvordan jeg havde det, så forstod de det ikke! Hvilket i sig selv var dybt frustrerende og jeg følte mig magtesløs.

Du har selv svaret på vægten

Og det er en del af POINTEN / læringen, du har selv svaret på dine udfordringer, men det kan være sindsygt svært at mærke dem eller forstå de tegn kroppen giver dig.

Derfor er jeg også taknemmelig, hver gang jeg gennemfører kurser og deltagerne melder tilbage, at de blevet meget klogere på deres krop og hvilke fødevarer, deres krop har det bedst med.

For jeg kender IKKE svaret på forhånd på dine helbredsproblemer. Jeg ved en MASSE om kost, ernæring og kroppens fysiologi. Både når den er sund og rask og ved sygdom og det deler jeg hjertens ❤️ gerne ud af. Det elsker jeg faktisk at dele ud af, hvis du skulle være i tvivl 😂. Men derfra og så til at vide, hvad der er på spil i lige netop din krop, som har levet ofte et halvt liv eller mere, det er ikke det samme.

Dit liv påvirkes nemlig i høj grad af dit miljø, altså hvilke omgivelser din krop og sjæl omgives af samt, hvad du putter ind i munden fra du bliver født til i dag. Mens dine gener KUN udgør ca. 20%. Og da du kender dit liv bedst, så er det gennem snakken om dig og dit liv, jeg kan hjælpe dig til at forstå, hvor du står i dag med dit helbred og hvilken vej der kunne være en mulighed at gå fremover 🤗.

Så, hvis du ikke taber dig efter hensigten, så kan der være andre parametre på spil end det velkendte kalorieregnskab.

POINTEN med vægten

Min POINTE er, at du ikke altid kan spise dig til at få det bedre 🤨, ofte er det er bred palette af tiltag, der skal til og næsten altid en mental indstilling til at ville se på et overvægts-problem, som MEGET andet end et kalorie regnskab.

Når det så er sagt, så arbejder jeg selvfølgelig rigtig meget med kosten 🥒, da jeg syntes det er mega spændende og fordi kosten spiller en STOR rolle ved de fleste helbredsproblemer. MEN husk at hele din psykiske velbefindende spiller en lige så STOR rolle i dit helbred.

Ernæringsterapien giver overblik 

I ernæringsterapien arbejder jeg ud fra en holistisk tilgang. Den inddrager hele DIG, og derigennem hjælper jeg dig til at få en bedre livsstil. Derfor starter et forløb hos mig altid op med en omfangsrig gennemgang af dit fysiske og dit mentale helbred. Samtidig spørger jeg ind til din livsstil.

Og ud fra disse informationer skaber jeg et overblik og forsøger at finde roden til dine problemer. Således at jeg kan anbefale dig bestemte tiltag både mht. din kost og generelle livsstil. Derefter er jeg oftest med på sidelinjen til at guide dig i den rigtige retning, når du selv bliver i tvivl eller der er modgang. På den måde kommer du sikkert i hus med din indsats og får et bedre helbred til gavn for især din livskvalitet.

Du kan se mere information om en 1:1 konsultation lige her.

Ha’ en skøn dag, Pernille Kruse

Pernille Kruse

Pernille Kruse, uddannet Humanbiolog & Ernæringsterapeut