Kikærte salat (vegansk, glutenfri)

4 personer / 4 måltider

En utrolig lækker ala ”K-salat”, der kan bruges i sandwich eller som tilbehør til en frokost serveret med grøn kålsalat, syltede rødløg og bagte rodfrugter / græskar. Hvis du laver den først på ugen, så er der til madpakken i en 4 dage.

Du kan bruge glutenfrit ”rugbrød”, hvis det skal være glutenfri.

Opskrift

Sandwich med kikærte salat

Ingredienser

  • 1 dåse / 2 dl udblødte kogte kikærter
  • 1 lille dåse majs
  • 1 lille rødløg / syltede rødløg (se boksen)
  • 3 spsk. havrefraiche / cremefraiche
  • 2 spsk. kapers
  • 2 tsk stærk dijonsennep
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 1 dusk frisk dild

Hæld væden fra kikærterne og skyl dem (dem der er på karton). Placer dem i en skål og mas dem med en gaffel, de skal være grove i strukturen. Tilsæt fintsnittet rødløg (hvis du ikke laver syltede rødløg), kapers, sennep, havrefraiche, klippet dild og smag til med citronsaft, sennep og salt og peber.

Rist 2 stykker toast/rugbrød, smør evt. et tyndt lag sennep (alt efter hvor stærk din ”salat” er). Placer et grønt salatblad, læg kikærte ”salaten” oven på og placer rødløgene + lidt dild. Klap den anden toats / rugbrød ovenpå og skær den i 2 trekanter. Velbekomme!

I stedet for frisk rødløg i ”salaten” kan du lave syltede rødløg, de behøves kun at trække 1 time, men gerne natten over. Lækkert med det søde og syrlige i.

Syltede rødløg

Lav syltede rødløg ved at koge en lage op på (1 dl eddike, ½ dl vand, 2 spsk. sukker og lidt salt). Skær rødløg i tynde både – placer dem i et sylteglas og hæld den kogende lage henover. Lad dem trække på køl, gerne natten over.

Plantebaseret kost

Jo mere vi øver os i at spise plantebaseret, jo mere får vi gode alternative til kødprodukterne, så vi kan mindske kødindtaget både mht. dit helbred, men også miljøet og dyrevelfærden. Derfor vil jeg her på bloggen fremover, forsøge at komme med lækre opskrifter, hvis primære grundsubstans er plantebaseret.

Velbekomme, Pernille Kruse

Pernille Kruse

Pernille Kruse Humanbiolog & Ernæringsterapeut.