EN TANKE OM DET, AT SIGE NEJ TAK, NÅR DET KOMMER TIL MAD!

Vi stiller ikke spørgsmålstegn, når en elite sportsudøver vælger at sige nej tak, fordi de spiser på en bestemt måde. De tager hensyn til, hvad de spiser og drikker, i forhold til deres krop og evne til at præstere.

Men når det kommer til kollegaer, venner eller familiemedlemmer, så får piben nogen gange en anden lyd.

Du er ikke anderledes end en elitesportsudøver! Du ønsker også at fungere optimalt på dit job, i din familie og fritid. Du ønsker også at have det godt i egen krop.

Og DERFOR er det ok at sige nej tak til en stor fadøl, hvis du ikke har lyst, fordi du ved, at det giver dig en dårlig nattesøvn samt en dårlig dag på jobbet dagen efter. Det er hvad jeg vil kalde et FRIT VALG.

Det er ikke et frit valg, når vi på job IKKE er i stand til at lade kagen eller slikskålen stå. Derfor mener jeg altid, at der kan ligge en gave i at forstå, hvad sukker, alkohol, nikotin eller koffein gør ved vores krop og der ud fra vælge om vi vil have et FRIT VALG eller om vi er ok med at valget tages for os, når vi dykker hånden ned i slikskålen.

Har du svært ved at sige nej tak til mad

Har du svært ved at sige nej tak? Ingen kan med ren vilje modstå fristelser, på den lange bane!

Så en opfordring herfra lad være med at dømme din kollega ude, bare fordi hun ikke tager et stykke kage i kantinen. Du kender ikke hendes kamp eller historie bag fravalget og husk det er hende der vælger IKKE at tage et stykke, det har INTET med dit valg at gøre. En anden dag kan det være at hun af egen fri vilje vælger at spise et stykke kage, når hun er kommet sin sukker trang kvit og dermed har et reelt FRIT VALG.

Måske har din kollega maveproblemer, som ikke kommer dig ved, og derfor spiser hun ikke hvidt brød og deriblandt kage, fordi hun får smerter og bliver oppustet.

Måske døjer din kollega med søvnløshed og nu vil hun se om koffein påvirker hendes søvn og derfor vælger hun IKKE at drikke kaffe i en uge.

Måske får din kollega 10 gange mere energi af at spise salater med fisk end kød, sovs og pasta, er det så ikke ok, at hun vælger den mad der giver hende energi?

Hvem er det der tager sig kærligt af sin krop?

Husk det har ikke noget med DIG at gøre…

Og glæd dig så over, at du godt kan spise et stykke kage, drikke en øl uden at få ondt i maven, blive oppustet eller få søvnproblemer.

Vi er alle sammen forskellige og kommer med hver vores historie. Giv plads til forskelligheden og vær nysgerrig på livet og dine medmennesker, så bliver det så meget sjovere at gå på arbejde og mødes en hyggelig eftermiddag, om det er omkring et stykke kage, frugt eller en gåtur.

Har du svært ved at sige fra, selvom du kan mærke, at din krop bliver træt efter indtag af bestemte fødevarer. Så vid, at der er hjælpe at hente. På mine kurser arbejder vi med dit mindset og forståelse for kroppens eget sprog, så det bliver nemmere at navigere i alle de påstande der er derude omkring mad og krop. Din krop er den klogeste og du kan lære at lade din krop guide dig henimod hvilke fødevarer, den trives bedst med. Og ja, det er IKKE fordi du har rygrad, som en regnorm, at du ikke lykkedes! Det er fordi du skal bruge en mere kærlig tilgang til dig selv og din krop i stedet for slut / forbudt tilgangen.

Er du nysgerrig på mere, så er du altid velkommen til at booke en gratis rådgivning, for at høre om, hvad jeg kan tilbyde af konsultationer eller kurser.

Kærlig Hilsen, Pernille Høegh

Planlægning

Ernæringsterapi