Denne dahl suppe gjorde lykke på et stilheds-retreat før sommer, hvor jeg lavede mad til deltagerne.
Ingredienser (4 pers.):
- 2 spsk. kokosolie / olivenolie
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 8 cm ingefær, fintrevet
- 1 chili
- 3 tsk. karry
- 1 spsk. spidskommen
- 1/2 spsk. stødt koriander
- 6 dl grøntsagsboullion (f.eks. Herbamare)
- 2 dåser flåede tomater
- 200 g røde linser
- salt og peber efter smag
- koriander / persille
Svits hvidløg, ingefær, chili og krydderierne i kokosolien. Skyld linserne i vand. Hæld boullion og de flåede tomater ved, og tilsæt linserne når det koger. Lad det simre under låg i 45 minutter, tilsæt mere væde om nødvendigt til den rette konsistens. Smag til med salt og peber.
Serveres til naanbrød eller glutenfri brød.
Pyntes med krydderurter (koriander / persille) :o)